TuningLanit 22.3. - 24.3.2024

Viikonlopun saapuessa tiedossa oli jo hankkeen kolmannen verkkopelitapahtuman aika. Ensimmäiset osallistujat toivat koneitaan paikalle jo muutama tunti ennen itse tapahtuman alkamista. Tällä kertaa osallistujat pääsivät käyttämään käsikäyttöistä ilmanpuhallinta koneidensa puhdistamiseen. Aika startata itse tapahtumaa.

Kahvin juonnin ja keskustelun ääreltä päästin avaamaan itse ohjelmaa. Luvassa oli viimekerralta paljo toivottu villiin länteen perustuva, mukaansa tempaava FPS peli Fistful of Frags. Vaikkakin pelaajia löytyi eri kokemuksella peli silti oli mukavaa räiskintää myös ensikertalaisille. Voi olla tämä tulee vakiinnuttamaan paikkansa tulevaisuudessa. FPS peleistä siirryttiin vapaaseen pelailuun, osa kävi hakemassa syötävää ja loput jatkoi pelailua oman mielensä mukaan. Loppu ilta vierähti nopeasti ohjelmaa seuratessa ja vapaan pelaamisen täyttämisessä, monenlaisia pelejä ehdoteltiin ja pelattiin hyvissä mielin. Oli aika laittaa päivä pakettiin ja lukita paikat.

Lauantai aamusta porukka saapui paikalle aalloissa, osa heti ovien auetessa ja loput viimeistään ensimmäisen järjestetyn pelin alkaessa. Luvassa oli Golf with your friends, peli jossa voi keskittyä omaan minigolffiin sekä häiritä toisten suoritusta osumalla kanssapelaajan palloon. Jos tämä ei riittänyt kiusaksi niin pelistä löytyy erilaisia kykyjä joilla voi esimerkiksi vastapelaajan muuttaa tammenterhoksi, koita siinä sitten lyödä suoraan kun "Pallo" pyörii miten sattuu. Golfauksen jälkeen väki yhteistuumin päätti heittää grillin tulille ja alkaa valmistelemaan syötävää ennen seuraavaa koitosta. Tälle kerralle testiin otettu konsolipelailu jakoi porukan kahtia, toinen osa checkpointissa telkkarilla vastaan loungen videontykkiä käyttävä porukka. Sillä viikonloppua varten oli tuotu toinen Xbox konsoli ja tehty sopiva verkkokaapeli yhdistämään kaksi Xbox konsolia, tämä mahdollisti saman pelin (Halo) pelaamisen vastakkain ja mukaan mahtui 8 pelaajaa kerrallaan. Ensimmäinen erä meni joukkueita tasoittaen ja lopulta saatiin hyvät matsit aikaan. Tähän varattu kaksi tuntinen vierähti aivan huomaamatta, meno olisi varmasti jatkunut, mutta oli aika lauantain saunavuorolle. Saunomisen jälkeen pelailu jatkui humoristisin Soak & Splash pelillä. Pelin tarkoituksena on pitää pelaajan lämpötila kurissa, tämä tapahtuu saunomalla, kylmällä suihkulla tai ulkona viilentymällä. Kanssa pelaajia voi läiskiä pyyhkeellä tai heittää sangollisella kylmää vettä. Naurun saattelemana oli aika siirtyä kotia kohti.

Sunnuntaina porukalla kahvia juodessa mietittiin mitä olisi vielä kiva pelailla pienemmällä joukolla. Hyvin nopeasti jo aiemmin pelattu Golf with your friends nousi esille, taisi nousta tämän kerran suosikkeihin konsoli pelailun ohella. Viimeiselle päivälle jäi myös lautapeli, tällä kertaa mukana oli It's a Wonderful World. Peli näin ainakin omasta mielestä oli mainio, jokseenkin hieman rajoittava pelaajamäärältään, mutta siitä ei koitunut harmia tällä kertaan kun lautapeli oli sijoitettu viimeiselle päivälle. Pelissä kukin pelaaja valitsee maanosan ja tarkoituksena on rakentaa valtakuntaa resursseja käyttäen. Neljännen kierroksen jälkeen lasketaan kuka haali eniten voittopisteitä kasaan kortteja rakentamalla, rahoittaja-merkeillä sekä kenraali-merkeillä. Reilun tunnin pituisen lautapelin jälkeen viimeiset osallistujat alkoivat pakkailemaan koneitansa ja siirtymään kotia kohti. Suuri kiitos kaikille osallistujille, katsotaan mitä seuraavalle kerralle lisätään!

~Niko L~